Advocats

laboralistes

Especialistes
en Dret Laboral

En Bastet, advocats laboralistes, som un despatx especialitzat en Dret Laboral que vela pels seus interessos com a treballador.

El nostre equip d’advocats treballa exhaustivament per a garantir un assessorament integral així com la seva defensa jurídica.
En Bastet, som un equip d’advocats liderat per l’advocat laboralista Roberto Castro especialitzats en Dret laboral. Defensem als treballadors davant de les empreses, ja siguin PIMES o grans empreses.

La nostra estratègia
com a advocats laboralistess

Treballem per a defensar els drets laborals, oferim una primera consulta gratuïta per a valorar el seu cas sense cap cost per a vostè.

Som coneixedors de la situació d’indefensió en la qual es troben els treballadors ja sigui per un acomiadament irregular, per la falta de pagaments, hores extra, accidents laborals, assetjament psicològic o per la modificació dels contractes. Per aquest motiu, hem habilitat una primera consulta gratuïta amb els nostres advocats laboralistes, on a través del formulari de contacte pots explicar-nos el teu cas. Amb aquesta primera consulta podràs saber si el teu cas és impugnable sense cap cost per a tu.

CONSULTI GRATIS

AlS NOSTRES ADVOCATS LABORALISTES

Defensi els seus drets

11 + 2 =

Experts Advocats Laboralistes

La nostra àmplia experiència com a advocats laboralistes, ens permet donar una resposta ràpida i eficaç davant de qualsevol injustícia, la qual cosa garanteix que no es vegin vulnerats els drets bàsics dels treballadors. Atès que la defensa dels treballadors no és exclusivament de l’àmbit laboral, també oferim protecció en els àmbits del Dret Administratiu, el Dret Penal i el Dret Civil. El nostre objectiu com a advocats laboralistes és oferir-li el millor dels serveis perquè es vegin resolts els seus objectius. Som líders en reclamacions per acomiadaments i indemnitzacions.

Els nostres Honoraris

La nostra política d’honoraris li permet conèixer des de la primera visita quin serà el cost total del litigi, la qual cosa li garanteix que no tingui sorpreses a posteriori. Treballem a percentatge, la qual cosa vol dir que no cobrem si el cas no ha estat guanyat. Això li permet tenir la tranquil·litat per a poder treballar amb els nostres experts advocats laboralistes sense haver de preocupar-se pel cost inicial. Els seus drets com a treballador estaran protegits davant de qualsevol persona o empresa, sense importar la seva grandària.

Contacti per a informar-se sobre qualsevol dubte

Bastet, Advocats Laboralistes

Defensem els seus drets

No permeti que la empresa
s’aprofiti de vostè

Hores extres, assetjament psicològic laboral, acomiadaments injustificats, no importa quin sigui el cas lluitarem per a restaurar la seva dignitat. Amb una bona defensa treballarem per a aconseguir els seus objectius.

Especialistes
en acomiadaments irregulars

Li han acomiadat injustament? Creu que el seu acomiadament pot ser irregular? Sabia que la majoria d’acomiadaments són improcedents? No dubti a contactar-nos, lluitarem per a aconseguir la màxima indemnització.

Salga de dudas con
una consulta gratuita

¿Tiene dudas con su caso? ¿No sabe si merece la pena luchar? Contacte gratuitamente con nosotros a través del formulario de contacto, le asesoraremos en menos de 24h. Una pregunta a tiempo puede ser la solución.

 

BASTET
en els mitjans

Sentències destacades que hem guanyat

Sentència en contra d’un
Acomiadament Nul

En aquesta sentència el Jutge dóna la raó als nostres advocats laboralistes davant un plantejament d’acomiadament nul per tracte discriminatori a la treballadora en haver estat acomiadada per patir “dislèxia”. Més enllà de la improcedència de l’acomiadament, la sentència estima que s’ha produït una situació de discriminació i de vulneració de drets fonamentals i per això l’acomiadament mereix ser declarat nul, a més de reconèixer a la treballadora una indemnització addicional de 10.000 euros per a reparar els danys morals derivats de la referida vulneració de drets.

La treballadora portava 3 mesos treballant en l’empresa quan va ser acomiadada per “no haver superat el període de prova”, però, en realitat la hi estava discriminant per aquesta condició de dislèxica, la qual cosa constitueix una greu discriminació amb unes conseqüències molt contundents per a l’empresa com és la referida qualificació de nul·litat de la mesura empresarial extintiva. Això suposa la readmissió de la treballadora un any després de l’acomiadament (perquè van passar uns 12 mesos des de l’acomiadament fins a la fermesa de la sentència), amb els corresponents salaris deixats de percebre des del cessament fins a l’efectiva reincorporació i els referits 10.000 euros. Això sens dubte és un cost altíssim per a l’empresa però no cal deixar d’emfatitzar que els fets són molt greus des d’un punt de vista jurídic. Un acomiadament que suposi exhaurir drets fonamentals implica tals conseqüències per a l’empresa.

Sentència de 26 de setembre de 2016 del Jutjat Social núm. 26 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament és nul? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

Sentència en contra
d’un acomiadament improcedent

En aquesta sentència la Jutgessa dóna la raó als nostres advocats laboralistes declarant la improcedència de l’acomiadament en un cas on el treballador va ser contractat amb un contracte indefinit amb període de prova és d’un any (el “contracte de suport als emprenedors” previst en l’article 4.3 del Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer) i l’empresa li lliura una carta de “no superació del període de prova” a l’onzè mes de prestar els seus serveis i quan quedava molt poc perquè expirés aquest període de prova.

La sentència considera que aquest cessament ha d’entendre’s com un acomiadament improcedent per ser abusiu un període de prova tan llarg ja que, en definitiva, per a avaluar la vàlua professional d’un peó o operari simple no fan falta tants mesos. Dóna suport a la sentència la seva decisió en la jurisprudència del Comitè Europeu de Drets Socials, organisme específicament creat per a interpretar la Carta Social Europea, i entén que en virtut del principi de jerarquia normativa ha de prevaler aquesta norma, el rang de la qual és superior a la llei nacional (en aquest cas la Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer), a l’ésser un Tractat internacional d’obligat compliment per a l’Estat espanyol per haver-lo ratificat.

Efectivament, la resolució dictamina que la Carta Social Europea ha d’aplicar-se en virtut del principi de jerarquia normativa i el principi de *convencionalidad, segons els quals, aquesta té el mateix valor vinculant que, per exemple, els tractats de la Unió, i per això se situa per sobre de la llei nacional.

L’article 4.4 de la Carta Social estableix que per a garantir l’exercici efectiu del dret a una remuneració equitativa les parts contractants es comprometen a “reconèixer el dret de tots els treballadors a un termini raonable de preavís en cas de terminació de l’ocupació”.

Sentència de 19 de novembre de 2013 del Jutjat Social núm. 2 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament pot ser improcedent? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

Sentència en contra
d’un acomiadament improcedent

En aquesta resolució judicial s’estimen les pretensions dels nostres advocats laboralistes on plantejàvem la improcedència de l’acomiadament d’un treballador que era representant sindical i membre del Comitè d’empresa i va ser investigat per l’empresa a través d’un detectiu privat per a després fonamentar la carta d’acomiadament disciplinari en la qual li imputa fer un ús personal, indegut i fraudulent de les hores sindicals.

Concretament, li imputava haver usat hores sindicals per als seus assumptes personals com portar als seus fills al metge o fer la compra del supermercat. Això, més enllà que el treballador el negava, havia de ser acreditat per l’empresa i per a això va portar un detectiu al judici el qual va ratificar un informe pericial sobre aquest tema.

Plantegem en la demanda que aquesta ingerència per part de l’empresa al treballador representant sindical, sense ni tan sols entrar en el fons de l’assumpte, era constitutiva d’una vulneració flagrant de drets fonamentals, sent que s’estava comprometent i tacant el dret constitucional a la llibertat sindical, el qual no sols afectava el propi treballador sinó a la resta de la plantilla, els interessos laborals de la qual aquell representava. Aquest plantejament és estimat, a més d’uns altres com la prescripció de les faltes imputades o la falta d’acreditació d’aquestes.

Sentència d’11 de desembre de 2015 del Jutjat Social núm. 14 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament pot ser improcedent? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

«Tots els treballadors tenen dret
a unes condicions de treball equitatives.
»

Carta Social Europea

 

Bastet Advocats laboralistes

Els advocats laboralistes de Bastet representen a empleats, executius, professionals, treballadors i sindicats a la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana circumdant.

Líders en Acomiadaments i Indemnitzacions

Som el despatx d'advocats laboralistes líder en reclamacions per acomiadaments i indemnitzacions. Lluitem cada cas fins a satisfer les reclamacions dels nostres clients.

Oficines a Barcelona

La nostra oficina en el centre de Barcelona compta amb experts advocats laboralistes i penalistes disponibles per a litigar els seus assumptes laborals i de dret laboral. Som líders en reclamacions per acomiadaments i indemnitzacions.

Telf. +34 934 587 092

 

Calle Consell de Cent, 373, 3r 2a

08009 Barcelona

Llámanos al teléfono