EN HORARI FORA D’OFICINA, ENVIA’NS LA TEVA CONSULTA, premi aquí

La majoria d’acomiadaments

són improcedents

I l’empresa s’aprofita
de la seva desinformació

Bastet, Advocats Laboralistes

Especialistes
en Dret Laboral

Els nostres advocats laboralistes estan especialitzats en procediments d’acomiadaments, assetjament psicològic o assetjament laboral, sancions disciplinàries i incapacitats permanents.

Compromesos
amb els treballadors

Assessorem i defensem els drets dels treballadors en qualsevol mena de procediment judicial i davant qualsevol situació que se li pugui plantejar en el seu lloc de treball.

No cobrem
si vostè no cobra

Treballem principalment a percentatge, precisament perquè la minuta de l’advocat no sigui un obstacle més per al treballador a l’hora de reclamar el que li correspon.

CONSULTI GRATUÏTAMENT ELS NOSTRE ADVOCATS

12 + 14 =

Contacti per a informar-se sobre qualsevol dubte

Bastet Advocats

BASTET ADVOCATS és un despatx d’advocats especialitzat en Dret laboral. Defensem els drets dels treballadors.

Els advocats del Departament Laboral estan compromesos amb els interessos i els drets dels treballadors. En els nostres 15 anys de recorregut hem portat centenars de casos d’assetjament psicològic o assetjament laboral, acomiadaments disciplinaris, reclamacions salarials, incapacitats, dret sindical, negociació col·lectiva i fins i tot assumptes penals per delictes contra els drets dels treballadors.

En BASTET ADVOCATS tractem de donar sempre el millor servei i la màxima professionalitat perquè el client espera una defensa contundent dels seus interessos i dels seus drets. No ens costa dir que som tremendament lluitadors en aquest sentit. Encara que no sempre “el plet” és el millor camí o el que millor condueix a l’assoliment d’aquesta protecció dels interessos del client. La mediació i la negociació extrajudicial poden ser el rumb més intel·ligent, però sempre cal avaluar cas a cas quina és la millor estratègia i la millor línia de defensa.

Roberto Castro

 

Roberto Castro és el Soci fundador de BASTET Advocats. Exerceix com a advocat laboralista des de l’any 2003. Durant la seva trajectòria professional i dins de l’àmbit del Dret laboral ha portat nombrosos casos defensant els drets dels treballadors, principalment casos d’assetjament psicològic o assetjament laboral, acomiadaments disciplinaris, reclamacions salarials, dret sindical, negociació col·lectiva i fins i tot assumptes penals per delictes contra els drets dels treballadors.

Llicenciat en Dret i amb diversos postgraus d’especialitats dins del Dret laboral, també porta assumptes del Departament penal, sent que això permet abastar amb plena solvència professional casos laborals greus on hi ha un delicte contra els drets dels treballadors.

Àrees d’Actuació

Pot fer-nos qualsevol classe de consulta sense cost ni compromís per correu electrònic i li contestarem de seguida.

Acomiadament Improcedent
Li han acomiadat? El seu acomiadament probablement és improcedent i pot aconseguir la màxima indemnització legalment prevista. Per a això haurà de reclamar els 45/33 dies per any treballat.
Consulti als nostres advocats

Acomiadament Disciplinari
Li han acomiadat per raons disciplinàries? El seu acomiadament probablement és improcedent perquè la majoria d’acomiadaments disciplinaris ho són. Pot aconseguir la màxima indemnització legalment prevista.
Consulti als nostres advocats

Contractes de treball temporals
Ha finalitzat el seu contracte temporal i no li renoven? La majoria de contractes temporals són fraudulents i això es tradueix a poder reclamar per acomiadament improcedent. Aconsegueixi la màxima indemnització.
Consulta als nostres advocats

Acomiadament Nul
T’han acomiadat per raons discriminatòries? Tu acomiadament en aquest cas és nul i pots aconseguir la readmissió i una indemnització per vulneració de drets fonamentals.
Consulti als nostres advocats

Accidents laborals
Ha tingut un accident laboral o una malaltia crònica i vols tramitar la invalidesa? Generalment l’Administració Pública no reconeix d’ofici el que és just en relació a incapacitats i es fa necessari reclamar judicialment.
Consulti als nostres advocats

Acomiadament objectius
Li han acomiadat per raons econòmiques? El seu acomiadament probablement és improcedent perquè la majoria d’acomiadaments objectius ho són. Pot aconseguir la màxima indemnització legalment prevista. Per a això haurà de reclamar els 45/33 dies per any treballat.
Consulti als nostres advocats

«Són drets bàsics dels treballadors:
treball i lliure elecció de professió, lliure sindicació,
negociació col·lectiva, vaga, reunió, etc.»

 

 

BASTET
en els mitjans

Sentencias destacadas que hemos ganado

Sentència en contra d’un
Acomiadament Nul

En aquesta sentència el Jutge dóna la raó als nostres advocats laboralistes davant un plantejament d’acomiadament nul per tracte discriminatori a la treballadora en haver estat acomiadada per patir “dislèxia”. Més enllà de la improcedència de l’acomiadament, la sentència estima que s’ha produït una situació de discriminació i de vulneració de drets fonamentals i per això l’acomiadament mereix ser declarat nul, a més de reconèixer a la treballadora una indemnització addicional de 10.000 euros per a reparar els danys morals derivats de la referida vulneració de drets.

La treballadora portava 3 mesos treballant en l’empresa quan va ser acomiadada per “no haver superat el període de prova”, però, en realitat la hi estava discriminant per aquesta condició de dislèxica, la qual cosa constitueix una greu discriminació amb unes conseqüències molt contundents per a l’empresa com és la referida qualificació de nul·litat de la mesura empresarial extintiva. Això suposa la readmissió de la treballadora un any després de l’acomiadament (perquè van passar uns 12 mesos des de l’acomiadament fins a la fermesa de la sentència), amb els corresponents salaris deixats de percebre des del cessament fins a l’efectiva reincorporació i els referits 10.000 euros. Això sens dubte és un cost altíssim per a l’empresa però no cal deixar d’emfatitzar que els fets són molt greus des d’un punt de vista jurídic. Un acomiadament que suposi exhaurir drets fonamentals implica tals conseqüències per a l’empresa.

Sentència de 26 de setembre de 2016 del Jutjat Social núm. 26 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament és nul? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

Sentència en contra
d’un acomiadament improcedent

En aquesta sentència la Jutgessa dóna la raó als nostres advocats laboralistes declarant la improcedència de l’acomiadament en un cas on el treballador va ser contractat amb un contracte indefinit amb període de prova és d’un any (el “contracte de suport als emprenedors” previst en l’article 4.3 del Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer) i l’empresa li lliura una carta de “no superació del període de prova” a l’onzè mes de prestar els seus serveis i quan quedava molt poc perquè expirés aquest període de prova.

La sentència considera que aquest cessament ha d’entendre’s com un acomiadament improcedent per ser abusiu un període de prova tan llarg ja que, en definitiva, per a avaluar la vàlua professional d’un peó o operari simple no fan falta tants mesos. Dóna suport a la sentència la seva decisió en la jurisprudència del Comitè Europeu de Drets Socials, organisme específicament creat per a interpretar la Carta Social Europea, i entén que en virtut del principi de jerarquia normativa ha de prevaler aquesta norma, el rang de la qual és superior a la llei nacional (en aquest cas la Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer), a l’ésser un Tractat internacional d’obligat compliment per a l’Estat espanyol per haver-lo ratificat.

Efectivament, la resolució dictamina que la Carta Social Europea ha d’aplicar-se en virtut del principi de jerarquia normativa i el principi de *convencionalidad, segons els quals, aquesta té el mateix valor vinculant que, per exemple, els tractats de la Unió, i per això se situa per sobre de la llei nacional.

L’article 4.4 de la Carta Social estableix que per a garantir l’exercici efectiu del dret a una remuneració equitativa les parts contractants es comprometen a “reconèixer el dret de tots els treballadors a un termini raonable de preavís en cas de terminació de l’ocupació”.

Sentència de 19 de novembre de 2013 del Jutjat Social núm. 2 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament pot ser improcedent? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

Sentència en contra
d’un acomiadament improcedent

En aquesta resolució judicial s’estimen les pretensions dels nostres advocats laboralistes on plantejàvem la improcedència de l’acomiadament d’un treballador que era representant sindical i membre del Comitè d’empresa i va ser investigat per l’empresa a través d’un detectiu privat per a després fonamentar la carta d’acomiadament disciplinari en la qual li imputa fer un ús personal, indegut i fraudulent de les hores sindicals.

Concretament, li imputava haver usat hores sindicals per als seus assumptes personals com portar als seus fills al metge o fer la compra del supermercat. Això, més enllà que el treballador el negava, havia de ser acreditat per l’empresa i per a això va portar un detectiu al judici el qual va ratificar un informe pericial sobre aquest tema.

Plantegem en la demanda que aquesta ingerència per part de l’empresa al treballador representant sindical, sense ni tan sols entrar en el fons de l’assumpte, era constitutiva d’una vulneració flagrant de drets fonamentals, sent que s’estava comprometent i tacant el dret constitucional a la llibertat sindical, el qual no sols afectava el propi treballador sinó a la resta de la plantilla, els interessos laborals de la qual aquell representava. Aquest plantejament és estimat, a més d’uns altres com la prescripció de les faltes imputades o la falta d’acreditació d’aquestes.

Sentència d’11 de desembre de 2015 del Jutjat Social núm. 14 de Barcelona

Té dubtes amb el seu cas? No sap si el seu acomiadament pot ser improcedent? Contacti gratuïtament amb els nostres advocats laboralistes a través del formulari de contacte, l’assessorarem en menys de *24h. Una pregunta a temps pot ser la solució.

«Tots els treballadors tenen dret
a unes condicions de treball equitatives.
»

Carta Social Europea

 

Bastet Advocats laboralistes

Els advocats laboralistes de Bastet representen a empleats, executius, professionals, treballadors i sindicats a la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana circumdant.

Líders en Acomiadaments i Indemnitzacions

Som el despatx d'advocats laboralistes líder en reclamacions per acomiadaments i indemnitzacions. Lluitem cada cas fins a satisfer les reclamacions dels nostres clients.

Oficines a Barcelona

La nostra oficina en el centre de Barcelona compta amb experts advocats laboralistes i penalistes disponibles per a litigar els seus assumptes laborals i de dret laboral. Som líders en reclamacions per acomiadaments i indemnitzacions.

Telf. +34 934 587 092

 

Calle Consell de Cent, 373, 3r 2a

08009 Barcelona

Llámanos al teléfono